Kedves komplexusmentes Viktor, nagytestvér Péter, szlovákbarát Zsolt, és nem utolsósorban kedves kisebbségvédő Csanád! Lássuk, hogyan nevelnek szlovákot a magyar politikusok.

Én mondom, le a kalappal előttetek. Igazán fantasztikus érzés itt, a Felvidéken, hogy ennyire aggódtok miértünk. Ha már egyszer a saját választott képviselőinken az efféle igyekezet annyira nem látszik, legalább ez vigasztaljon bennünket. Külön megtisztelő, hogy ennek az aggódásnak ilyen-olyan pozíciótoknál fogva időnként hangot is adtok, méghozzá rendkívül tapintatos módon. Mely tapintat meglepő módon egyszerre jellemzi a teljes magyar politikai palettát, a komcsiktól a fasisztákig bezárólag. Akarommondani balliberótól liberójobberig. Meg a ténylegfasisztákig.

Mert kellemes lehet szlovák fülnek hallani, főként így a lassan feltüzesedő szlovákiai választási kampányban, hogy komplexusosnak nevezik cakompakk az egész népet. Lelki szemeim előtt látom, amint az egyszeri tót atyafi gondolkodóba, majd pánikba esik a reinkarnálódó magyar vezér szavainak hallatán: ó, tényleg! Mit is akarhatunk itt, az ezeréves magyar állam tőszomszédságában! Ekkora komplexussal! Jajjaj, hm, na jó, akkor rajzoljuk újra a határokat, na! Ugye, Viktor, ez otthon is így működik a gyerekeiddel? "Kisfiam! Te komplexusos vagy! Építs nagyobb legóvárat!". Így nevel népet és gyereket a kiválasztott Viktorunk. Tiszta szerencse, hogy neki nincsenek semmiféle komplexusai, például Trianon miatt.

Az is nagyon jólesett a komplexusos szlovákoknak, mikor Balázs Péter külügyminiszter szinte atyai szeretettel nevezte kistestvérnek Szlovákiát, akit európai modorra kell tanítani. Nehogymá' csak úgy mocskos kézzel turkásszanak az EU pénzalapjaiban, onnét jó modorral illik lopni. Nyilvánvalóan igazán kiváló diplomataképzői lehetnek Magyarországnak, ahol úgy tanítják, hogy a kistestvér szereti, ha kistestvérként kezelik. Szívesen lennék Péter nagyobbik fia, ami azt illeti.

Ami Zsoltot illeti, kissé alulteljesített a tapintat-bajnokságban, ő csupán hungarofóbnak nevezte a szlovák kormányt, amely kijelentés biztosan hozzájárul a Zsolt által kívánatosnak tartott célhoz, azaz a szlovák kormányzati hungarofóbia enyhüléséhez. Hajrá-hajrá, mégtöbb hungarofóbozást! Bia-bia, hungarofóbia!

És elérkeztünk Csanádhoz, persze csak szimbolikusan áll a sor legszélén ez az európai formátumú politikus. Ő már múltkor is előállt egy igen kedves javaslattal, amelyről már megemlékeztünk e helyütt. Most ismételten Szlovákiára emelte az Istenkirály eljövetelét váró tekintetét, és ékes szóval lerasszistázta a szlovák nyelvtörvényt. Jó tudni, hogy külön rassz vagyunk mi magyarok, és ők, szlovákok. Mint ahogy azt is, hogy mi, magyarok, nem élhetünk büszkén, felemelt fejjel, szabadon, Szlovákiában. (Ezen sorokat is leszegett fejjel, fogságban írom természetesen). Szívmelengető olvasmány és követendő példa, amint Csanád egy szusszal aggódik a kisebbségekért, és kiált cigánybűnözést, és abban is igaza lehet, hogy a szlovák kormánypártok kivezették Szlovákiát az európai kultúra világából. Ahová a Jobbik kétségkívül alanyi jogon tartozik, kurucinfóstul, istenkirályostul, cigánybűnözésestül.

Szóval így, unisono megy a magyar politika, kéz a kézben. Én pedig, szlovák lennék, biza meg sem állnék a Tátráig, hagynám a jó kis pozsonyi 1500 eurós fizumat, és mennék vissza kecskét fejni szégyenemben. De útközben még bedobnék a komplexuxos-kistestvéres-hungarofób-rasszista fejemmel egy szavazólapot Slota vagy Fico pártjára, június 12-én, holott a legújabb fejleményeket figyelve már majdnem az ellenzékre szavaztam volna.

A bejegyzés trackback címe:

https://hornazem.blog.hu/api/trackback/id/tr571789595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bambusz1 2010.02.25. 18:57:14

Na már megint eljutottunk IDÁIG!
Mármint addig,hogy a magyar politikus nyilatkozzon vagy ne a SZLOVÁK-iai magyar érdekebén.
Egyszer az a bajotok,hogy nem szólalnak fel,utána meg az,hogy felszólalnak.
Marad a kérdés,amit már sok-sok fórumon,és sokszor fel tettek a szlovákiai magyarnak:"Mit tegyenek a magyar politikusok,és a magyarországi magyarok?
Egyáltalán tegyenek-e valamit?"

Egyébként nem vágom,hogy megint egy ilyen UNALMAS blogbejegyzésen fárasztottad (most éppen TE) magad,ahelyett,hogy a magyar politikai pártok honlapján közvetlenül tudnál (tudnátok) üzenni a magyar politikai "elitnek".

kurgan 2010.02.25. 19:53:06

@bambusz1: az az igazság, hogy szarok a magyar politikai elitre.
már megint az az érzésem, hogy túl sok igazságtartalmat tulajdonítasz a bejegyzésnek. innen így látom, ennyi. hogy ez téged mennyire untat, az a te dolgod. azt hiszen én élvezem, h ilyen marhaságokról kell irkodnom? na jó, kicsit igen. hálát adok az ... időjárásnak. :)

Szájmon Templár 2010.02.26. 09:17:32

Mint felvidéki magyar, büszeke vagyok arra,h. itt élhetek, nem akarok én semmi mást csak nyugalmat, munká de amíg páran nem értik, az együttélés fogalmaát (mindkét oldalaon) ez néha nehézkes. A Csanád fiú csak egy szájhős, mondhatni szégyen, h. ott ül Brüsszelben, de hát ezt akarták a választók. Ugyanúhy elitélem a szlovák szélső jobbot (SNS) mit a magyart, (Jobbik). Uszítók, ilyenekre nincs szükségünk, egyik oldalon sem.

muzsla 2010.02.26. 14:29:26

@kurgan: kurgan, ha nem derogál neked, jelentkezhetnél itt: sun@parameter.sk

hakos2 2010.02.27. 20:42:45

Kurgan, hallottál már a Stockholm-szindrómáról? Nézz utána, majd nézz magadba és csodálkozni fogsz.
Egyébként visszatérően fikázod a magyar politikát, de még egy épkézláb gondolatot nem írtál le, hogy akkor a "tót atyafiakkal" hogyan is kéne politizálni? Kérlek erre is szánj pár írást..szerintem szívesen olvasnánk.
Az pedig, hogy bejelentkezett érted a Barak család, szintén elgondolkoztató....

kurgan 2010.02.27. 21:08:24

@hakos2: igen, már a máskor is vádoltak ilyesmivel. azért remélem, nem nézed natasha kampuschnak az összes felvidéki magyart. remélem feltűnt, hogy nem pincébe elzártan élünk.
megtisztelő, hogy tőlem várod a szlovák-magyar viszony megoldását. ígérem, összeszedem a gondolataimat. egyelőre ennyire futja, de itt a tavasz.
Barakékért nem vállalhatok felelősséget, ezt nem kéne a nyakamba varrni, hogy minden jöttmentért bejelentkeznek. nem lehet minden ízlésficam mellé közlekedési esztétát állítani.

hakos2 2010.02.27. 21:09:35

Még annyit hozzáfűznék, talán észre sem veszed , de azt várod el a magyar politikától, hogy saját céljait, sőt egyes megnyilvánulásait is igazítsa a szlovákokhoz, mert ha nem "akkor ők majd Slotára szavaznak". Te ugye lényegében azt szeretnéd, hogy a magyarok alkalmazkodjanak a szlovákokhoz? De milyen alapon? Netán úgy gondolod, valahol tudatalattidban, hogy mi magyarok vagyunk az okosabbak, nagyobbak, idősebbek, akiknek engedniük kell? (ekkor pedig milyen alapon kritizálsz mást)
Mert ha egyenlők vagyunk, akkor mi teljes joggal várjuk el, hogy nem politizálnak úgy a szlovákok, hogy az minket sértsen (egy kamasz államnak még az ilyesmi elnézhető lenne - Orbán ugyanis valójában mentséget keresett a szlovák viselkedésre), például nem erősítik meg a Benes dekrétumokat, sőt bocsánatot kérnek a magyarüldözésért, nem fogadnak el ránk kihegyezett törvényeket és aggódó tisztelettel emlegetnek bennünket, nehogy megsértsenek. Már csak azért is, hogy nehogy a Jobbikra szavazzunk. No meg ugyebár a félmillió szlovák állampolgársággal bíró magyar felhergelésével nem Magyarország, hanem Szlovákia fog nagyobbat szívni...
Csakhát ehhez persze, kell hogy legyen bennünk kurázsi, és ennek a szlovákok is tudatában legyenek. Nem pedig a segítő kézbe harapunk bele... féltünkben, hogy majd jön a szlovák gazdi és megver minket ugye....

Xx 2010.02.28. 06:05:55

Hakos2 - ha nem haragszol, mifele segito kezrol beszelsz (remelem nem arrol, amit Mo-rol kapunk - hahaha)?

......szlovak gazdi.....????

Nemreg volt egy tuntetes Szl -i Komaromban, tobbszaz ember reszvetelevel a magyar anyanyelvhasznalatert. Nagyon remelem lesz folytatasa....

Az eddigi legbolcsebb gondolat aze a mo-i politkuse, aki azt mondta "ne legyunk okosabbak a felvideki magyaroknal" (mar ami az o sorsukat illeti) - gondolkozz el rajta.

A Barak Banda bejelentkezesen en is mosolyogtam egy kicsit:)))))

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.01. 08:49:15

@hakos2:

"Stockholm-szindróma"

Ugyan! Trianon-szindróma!

Az mérgez a tótból, svábból magyarosodott magyarországi politikusok között!

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.01. 08:51:22

@Xx:

"tobbszaz ember reszvetelevel"

Párszáz a hatszázezerből.

Xx 2010.03.01. 18:53:32

Jobb hijan, orulnek, ha 600 000 magyar elne Szl-ban, egy idoben biztos volt ennyi, mara azonban a valosag masrol szol.
A pontodhoz visszaterve, szerintem legyen inkabb parszaz diak, mint nulla. Nem beszelve a tobbtizezer szimpatizansrol......

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.02. 07:54:20

@Xx:

Amikor a szlovák közt. eln. 300 E-re becsülte a szlovákiai magyarok számát, mondván, hogy rengeteg magyar anyanyelvű roma is él Szlovákiában, akkor meg neki mentek.

Mennyi a szlovákiai magyarok száma valóban?

Xx 2010.03.02. 21:38:02

@ Jobb hijan

csak 2001-es Census talaltam, 5,4millio 9,5%-a magyar Szlovakiaban. Azota ez a szam csokkent.

Szomoru, hogy meg normalis adatokat sem talal az ember.......

hakos2 2010.03.04. 13:40:50

Jobb híján MDF-es
"Trianon szindróma" egyébként a tisztán magyarlakta területeket megkaparintott utódállamokban mérgez az ottani politikusok fejében. Nem is alaptalanul, ugyanis ők a magyarok helyében sosem fogadnák el a jelenlegi helyzetet, és magukból kiindulva természetesen a magyarokról sem hiszik el, hogy valaha is elfogadják. A "méreg" forrása pedig - bármily meglepő lehet számodra- bizony maguk a rosszul megrajzolt határok.

Egyébként attól, hogy te még nem tudom miből lett "magyar" vagy, nem jelenti hogy mások is. Szlovákiában legalább félmillió szlovák él, akinek nagyszülei közül valaki magyar, ennek ellenére a tiédhez hasonló megjegyzést még nem hallottam szlovák szájból.

A 2001-es népszámlálás szerint 520 ezer magyar nemzetiségű és 570 ezer magyar anyanyelvű személy élt Szlovákiában. 1990-hez képest 50 ezer fős csökkenés történt, ebből kiindulva jelenleg kb. 480 ezer magyar nemzetiségű személy lehet Szlovákiában. A statisztikusok szerint ebből kb. 80 ezer cigány származású.(A szlovákiai cigányoknak kb. 15 százaléka).

Egyébként nem a magyarok mentek neki Gasparovicnak, hanem Gasparovic ment neki a magyaroknak- és nem először és utoljára-,amikor kétségbe vonta az emberek népszámláláskor tett választását. (meglepő, hogy ez nem zavar téged! - hogyha valaki kétségbe vonná a magyarországi cigányok és zsidók magyarságát - kiváncsi lennék vajon védelmére kelnél-e?)

Az a párszáz diák egyáltalán nem volt kevés egy diákoknak meghirdetett tüntetésen, egyébként korábban volt egy nagyobb tüntetés Dunaszerdahelyen, kb. 8-10 ezer résztvevővel. Ha már ennyire keresed a csomót a kákán.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.04. 15:22:08

"A "méreg" forrása pedig - bármily meglepő lehet számodra- bizony maguk a rosszul megrajzolt határok."

Miért hazudsz, miért rágalmazol?

Hol írtam, hogy korrekt a határ?
süti beállítások módosítása