M.gyarellenes vagyok. Ez, kérem szépen, immár megcáfolhatatlan tény (bizonyítékul lásd előző két posztomat), legalábbis egyéb fórumokon ezt vágták a fejemhez az alábbi írások alapján, melyekben bírálni merészeltem néhány, határon innét és túl tevékenykedő, magukat a m.gyarság kizárólagos letéteményeseiként aposztrofáló pártot. Ám legyen, vállalom. Mivel ezek szerint a "magyar" szó tőlem szitok, kipontozom ezentúl. Mindenkinek a jó m.gyar édesanyját.

Valóban m.gyarellenes vagyok hát. Ezt nem is tagadhatom. Hiszen képtelen vagyok átérezni azt, a valódi m.gyarok számára minden bizonnyal nyilvánvaló tényt, hogy minden, ami m.gyar, az jó. Mégpedig attól jó, mert m.gyar. Ez biztosan valami rendellenesség lehet nálam, hogy ezt az összefüggést nem értem. Vagy pedig annak bizonyítéka, hogy ellentétben a tényleges, valódi, tehát jó m.gyarokkal, nem vagyok származásilag színtiszta m.gyar. Mint ilyen selejtnek, kuss a nevem. Szégyellem a dolgot, de feltehetőleg keveredett belém némi török, kazár, avar, német, neadjisten szláv vér. Anyám kún volt, apám félig székely... Mea culpa. Genetikailag determinált antim.gyar.

Ám szerencsére nem mindenki ilyen degenerált, mint én. Hiszen itt vannak a színtiszta m.gyarok, egyenesen az ősturultól származtatva, akik nem holmi barbár hordaként, a népvándorlás által űzve, mindenféle egyéb népekkel keveredve, szavaikat, kultúrájukat,  földművelést, keresztséget idegen néptől átvéve türemkedtek be évezreddel ezelőtt a Kárpát-medencébe, hanem ősi joggal, meg ilyesmi. Az első m.gyartól származnak, aki megunta a banánt, és lemászott a fáról. A mai színm.gyaroknak szerencsére pártjaik is vannak, és mert ők m.gyarok, nyilvánvalóan minden, amit tesznek, jó. Még az is, ami nem jó. (Fuj, most biztosan kiszólt belőlem az idegen vér, elnézést.)

Persze minden rosszról mi tehetünk, m.gyarellenes m.gyarok, illetve nem m.gyarok. Akik urambocsá', nyilvánvalóan szűklátókörűségből adódóan, kritizálni merészelnek "m.gyar" dolgokat. Illetve a rendkívül szapora zsidóság, a rendkívül befolyásos cigányság, és persze a szlovák és oláh népség bomlasztja a nemzet testét. A jó m.gyarok jó m.gyarhoz illően gyűlölik a felsorolt létformákat, mert a m.gyarok velük ellentétben nem szaporák, és nem befolyásosak. Márpedig erről igazán nem a m.gyarok tehetnek.

Ám nem kell aggódni, hiszen hamarosan eljő a jó m.gyarok kormánya, akik majd megmutatják, milyen a jó, az igaz m.gyar. Újra nyilainktól fog rettegni Európa, hurrá. Szebb jövőt!

A bejegyzés trackback címe:

https://hornazem.blog.hu/api/trackback/id/tr311706345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KolomparVinetu 2010.01.28. 09:25:57

Kedves cikkíró! Őszintén kívánom, ohgy DÖGÖLJ MEG. És csodálkozol, hogy miért nem vagy magyar, te FÉREG

BobaNorbi 2010.01.28. 09:28:07

Anyám borogasss :D

Jönnek a fekete felhők :)

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.01.28. 09:34:34

@kurgan:

"márpedig kelet-európában származási kérdésként van kezelve a téma."

Nem egészen! Inkább meggyőződés kérdése.

A m.gyarizmus egy valláspótlék, mint mindegyik szélsőséges nacionalizmus.

Nem származáshoz, hanem HIThez kötött.

Hinni kell (szerintük) a nemzeti mítoszokban, meg kell tagadni a tényleges (szláv, germán stb. őseinket, illetve meghamisítani a történelmüket ti. ők is a hunok leszármazottjai, így hát csak "visszamagyarodtak" a szláv, germán stb származású neom.gyaristák.

Fődogma: Isten kiválasztott népe a m.gyar (sumér/szkíta/hun/avar/m.gyar), innen csak egy lépés, hogy a legfőbb ellenség, akik meghamisítják ezt az isteni igazságot és a hamis zsidó-kereszténységet terjesztik az eredeti m.gyar vallás helyett.

Na, erről van nagyban szó.

Zoltan895 2010.01.28. 09:41:25

"..népvándorlás hullámaitól űzve..." -még egyet is értenék a többi soroddal, ha nem irnál ekkora butaságot. Egy politikailag légüres térbe zúdult bele a magyarság, kb. 50-60 éves előkészítő munka után. Nem űzte senki sehova. (838, 862, csak a fontosabb előkészítő hadjáratok dátumai.) (De tényleg, ha csake menekült, akkor hogy lett kb. 500 évre a térség legnagyobb hatalma? -regionális nagyhatalom?)
Te is még a kommunizmusban tanultál történelmet.

chordpower · http://facebook.com/grabanc 2010.01.28. 09:41:30

Köszi Kurgan! Nagyon tetszett az írásod. Szerintem a magyarság nem érdem, ide születtünk és kész. Nem vagyunk jobbak egyik nemzetnél sem. De egyénenként lehetünk jó emberek, hasznos tagjai a társadalomnak. Ennek rengeteg módja van. De attól hogy hangosabban énekeljük a himnuszt, turulszobrokat építünk, gyűlölünk zsidót, cigányt, meleget, komcsit, nem lesz magasabb a GDP, nem lesz kevesebb a szemét, a korrupció, nem lesz több mosolygós ember az országban.
A kanadaiak egy mozaikképként határozzák meg magukat. Sok kicsi különböző nemzetiségű, gondolkodású emberből áll össze egy nagy erős egység. Elfogadják egymást bmeg, ez a kulcsa a dolognak. Sok kanadai barátom van, irigylem őket.
Szebb jelent!

Rich.mond 2010.01.28. 09:49:51

Ez egy szar poszt volt. Úgy akarsz küzdeni a magyar ultranacionalizmus ellen, hogy lehúzod a magyarokat?Kiraksz egy fordított magyar zászlót?
Hogy fajelmélettel elmagarázod, hogy magyar az voltaképpen ilyen-olyan keverék?
Foglalkozz talán a tót pártokkal, ott lényegesen több idióta van a parlamentben. Slota szintű barom nálunk deklaráltan nincs, vagy ha van is, akkor soha az életben nem fog 20%-ot kapni.
Hányingerem van attól, hogy a felvidéki amgyarok egy jó része a Szlovákia felé érzett lojalitását úgy szeretné kifejezni, hogy a magyarokat és Magyarországot fikázza!Nézeteidet esetleg előadnád DAC meccsen is?

Mondom ezt mélyen baloldaliként.

Rich.mond 2010.01.28. 09:53:38

@chordpower: Sok értelme van Kanadát és Magyarországot egy kalap alá venni és együtt vizsgálni.
Az egészséges nacionalizmus mindenesetre lehet egy kohéziós erő, ami végső soron magasabb GDP-t eredményez.Ha számodra csak meleggyűlölet meg sámándob jön le a Himnusz hangosan énekléséből, akkor jobb, ha kiköltözöl Mozaikországba.

Ez a poszt egy általános iskolás szinten megírt pamflet.

tölgyes 2010.01.28. 09:57:14

@NorbiJedi: Kedves Norbi!

Igazábol én se akartam másra figyelmeztetni, mint arra, hogy differenciáltabban közelítsen a megvertekhez.Mert ugye azt meg Ön ismeri el, hogy a randalírozók néhány százas-ezres csoportja miatt lehet megkérdőjelezni egy alkotmányos alapjogot.. és a rendőröknek ezt szem előtt tartva kell eljárni.

Akkor próbálok átnyaltabban fogalmazni rendőr ügyben. Természetesen a rendőrök többsége rendes, de mint látja most mégis falaznak a nem rendeseknek. Ennek pedig az oka a vezetésben keresendő.A rendőri vezetés hozta őket abba a borzalmas helyzetbe, amelyiknek szemtanúi voltunk a TV Székház előtt. A rendőri vezetés és irányítás tűrte el, hogy meg nem engedett eszközöket használjanak, a rendőri vezetés adta a parancsot arra, hogy a két tömeget egymásra nyomják.. amelynek feszültségét aztán a közrendőrnek kellett elviselnie.Mert a közrendőr nem látja át a "hadműveletet" ő csak vele szemben futó embert lát...

Ami pedig a bumerángot illeti: Én nem kedveltem őket. Egy ideig hallgattam, de aztán már bosszantott az inkorrektségük, elfogultságuk, a malackodásaik.. így évek óta kikapcsoltam a Slágert, ha őket hallottam.De ízlések és pofonok...Én biztos nem fogom a hallgatottságukat növelni, de ahogy látom a barátaim és kiterjedt családom se!!

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.01.28. 09:58:04

@kurgan:

Amúgy mit azól a "Nagy-Szlovákia" koncepcióhoz?

Miért nincs minimum autonómia a "déli sáv"-ban?

Persze a hülye nagyonm.gyarok "mindent visszát" szeretnének, de a jelenlegi "Nahy-Szlovákia" pontosan annyira igazságtalan, mint a hajdanni "Nagy-Magyarország" volt, akkor a szlovákoknak volt kuss, most meg a magyaroknak van.
Nem lenne egy igazságosabb határ?

Már az EU-ban, Schengennel még nagyon határt sem kellene tolni, elég lenne helyi szinten hivatalossá tenni a magyar nyelvet, ahol erre komolyabb igény van.
Igazából nincs sem önálló Szlovákia, sem önálló Magyarország, de legalább nyelvi, kulturális autonómiaja legyen mindkét nemzetnek az EU-ban!

diktatorikus kleptokrácia 2010.01.28. 09:59:55

kirráy vagy, kurgan :)
gratula, jó az írás :) látszik, sokan nem értik a hangnemet, s még önnön anyjukban is csak az ellent látják. hát barátom, szar országban élünk, de ha kellő humorral tudjuk kezelni, talán túléljük.
a sok esetlen basla kenőmájas és a többi meg sajnos bizonyítékul szolgál arra, hogy milyen igaz is, amit írtál.
előre, agyarország

kurgan 2010.01.28. 10:03:52

@Zoltan895: igazából egy indonéz vulkánkitörés indította el az egészet. vagy esetleg az utolsó jégkorszak. netán az ősrobbanás? ki mondja meg, mikor és hol volt a kezdet? és miért olyan fontos ez? méghogy politikailag előkészített.. ez a bejegyzés több karaktert tartalmaz, mint amennyi írásos bizonyíték van abból a korból a magyarokra vonatkozólag. szóval kár ezen bazírozni.
@chordpower: kösz, én is valahogy így gondolom.
@Rich.mond: egyáltalán nem a magyarokat húztam le, csak a kirekesztő, magyarokat kritikájuk és egyebek miatt lemagyarellenesező magyarokat. semmiféle fajelméletet nem állítottam fel, de mutass nekem egy "tiszta" népet itt keleteurópában, igenis keverék népek vagyunk. fajokról nem is igen lehet beszélni, hiszen szlovák, magyar egy faj, de két náció.
Slota szintű barom tényleg nincs mo-n, nálatok mindigis művelt fasiszták vitték a prímet, bár ez a vona inkább slota szintjét közelíti. de nem tudom mitől jobb a művelt fasizmus mint az alkoholista. talán még veszélyesebb is.
és nem fikázok. nem gyűlöletből írok, minden hibája ellenére szeretem magyarországot, és gyakran járok át. hogy én lojalista? :) túl sok következtetést próbálsz levonni velem kapcsolatban egy felindult, szubjektív, sarkított írás alapján..

HgGina 2010.01.28. 10:13:48

Ezer hála azért, hogy nagy szókincsű férfi magyartanáromtól megtanultam, következetesen használjam a kifejezéseket. Ezért véletlen sem keverem a cigány-szlovák-oláh kifejezéseket ilyen összetételben.
Vagy maradok a kissé vérszegény roma-szlovák-román felsorolásnál, vagy inkább gazdag anyanyelvünkben ezekre használt cigány-tót-oláh változatnál. Továbbá nálam a szerb rendesen rác, a német az sváb (helyenként szász), a lengyel olykor polyák, az olasz talján, a ruszin rutén. És ezekben semmi sértő nincs.
Attól azonban ódzkodom, hogy bármelyik nemzeti jelképét megcsúfoljam (még ha az adott nemzet általános felfogása esetleg sért is engem).
Attól pedig végképp nem leszel szimpatikus, ha a saját hazád jelképével humorizálsz. Ha nem tetszenek neked a magyarok vagy m.gyarok, akkor nyugodtan köss a talpadra útilaput, és sétálj egy jó nagyot valahol a magyarlakta (m.gyarlakta) területen kívül! És lehetőleg vissza se gyere!

O1V1 2010.01.28. 10:14:54

Aki nem a turul boltban veri el a minimál bérét az nem igazi magyar?

Ha már kevesebben vannak az olyan igaziak, és ezt egy szavazással is bizonyították, akkor nem akarnak esetleg ők odébb állni.
Srácok ha nem tettszik a műsor akkor hátra arc Európának és lehet masírozni vissza az Urál mögé.
Mi meg maradnánk, no nem azért mert itt olyan jó, de legalább elviseljük egymást.
Ficó "inverzelvtársat" ( ha nem tudod értelmezni kérdezz ? ) is vigyétek, hogy legyen kivel izmózni.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.01.28. 10:16:54

"de nem tudom mitől jobb a művelt fasizmus mint az alkoholista. talán még veszélyesebb is."

A magyar kirekesztők a magyar államiságba kapaszkodnak, ezért sok közöttük a történész és a jogász.

Tény, hogy dugába dölt a morva államalapítási kisérlet (nem a magyarok miatt hanem más okokból). Ezzen alapszik a magyar sovinizmus.

A római pápa amúgy egy morva királynak is küldött volna koronát, mert neki az volt az érdeke, hogy erős, KERESZTÉNY állam legyen itt, mindegy, hogy annak az elitje morva vagy magyar származású.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.01.28. 10:20:17

@Hagrid:

Figyelj, tényeg kiveszett a csonkaországi magyar népből a képesség az iróniára? Hogy lehet ennyire nem meglátni azt a nem is pont elvont humort amivel előadja? A mindent szószerint vevés, meg kell mondanom, mert tény, egyszerűen primitívséget jelent. Ha ez jellemző lett ránk, akkor lezüllöttünk.

Az lenne a kiváló ember, aki két kézzel veri a mellét, izzad hozzá és üvölti, „de én jó vagyok, de, de, de, de, de, te meg ha nem látod, büdös ellenség”?

Régen még tudta azt az átlag magyar, hogy jó bornak nem kell cégér. Na?

O1V1 2010.01.28. 10:21:17

Mindenki vérmérséklete szerint értékelje az alábbi információt és adaptálja.

www.feherkocka.info/

kurgan 2010.01.28. 10:25:29

@HgGina: nézd, sajnos a nemzeti jelképeket nem tudom komolyan annyira komolyan venni, úgy látszik még a magyart sem. tudod itt szlovákiában a szlovák jelképeket kéne respektálnom, de hát miért tenném, elviselem őket, mert mindenhol kint vannak, ennyi, de nem jelentenek semmit nekem. persze a magyar azért nem hagy hidegen, de azt hiszem bármiféle erőltetett jelképek iránt idegenkedést érzek. mert ami neked fontos, másnak nem az, és nincs is jogod ráerőltetni. nem akartam senkit megbántani a fordított zászlóval, meg sem fordult a fejemben ilyesmi. örülök hogy ilyen tanárod volt, de a karikatúra lényegét is elmagyarázhatta volna.. mert ez a kifordított zászló az akar lenni.

cirkof 2010.01.28. 10:30:53

MISKO-t miért törölted?

kurgan 2010.01.28. 10:32:04

@cirkof: mert itt nem lesz k. anyázás.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.01.28. 10:32:17

@kurgan:

Büszkének lenni valakinek a magyarságára nem kifogásolandó valami. Ha egészséges a tartalma. Az egészséges tartalom meg annyi, hogy aki így büszke az a létező közössége tényleges eredményeire, az általános emberi értékekkel egybeeső eredményeire büszke. Ez normális, és ennyi kívánatos is, ahhoz, hogy egy közösség egészségesen működhessen. A baj ott kezdődik, amikor hagymázos őrületekre kezdenek el büszkék lenni, nem valóságra és gyűlölet adja az összetartozás érzést.

chordpower · http://facebook.com/grabanc 2010.01.28. 10:39:05

@Rich.mond: Szerintem lehetne tanulni a kanadai mentalitásból. Szerinted nem? A sámándobbal semmi bajom, a homofóbiával annál több. Az hiszem kicsit leegyszerűsíted a dolgokat, nem is ismersz és azt mondod, menjek el. Ez gyerekes :) Miért kellene nekem kimenni Kanadába? Én jól érzem itt magam. Nem tetszik pár dolog, pl. a rosszkedvű, gyűlölködő, mindig csak másokat okoló mentalitás, de különösebben nem is izgat fel.

cirkof 2010.01.28. 10:41:26

@kurgan: szerintem az is egy vélemény, amit a körmönfontolt liberalizmusoddal sikerült kivívnod. És igenis jogos mivel őt sértette a te öncélú "karikatúrád".

kurgan 2010.01.28. 10:46:30

@A Nép Te vagy: :) mindig jó érzés, ha megértik mit akarok mondani a magam szerény eszközeivel, és lefordítják-kiegészítik más "nyelvre" is. köszönöm.
@Jobb híján MDF-es: a határok módosításán kár agyalni. ez van, ami van. autonómia.. egyrészt erre a szlovák államiság még nincs felkészülve, túl fiatal ország, számtalan gyermekbetegséggel, ezek egyike a magyarfóbia. másrészt, amikor a helyi magyar párt a megyei választásokon túlnyerte magát nyitra megyében, és többsége volt a megyei parlamentben, hát az katasztrófa volt.. magyar vájta ki magyarnak a szemét. és loptak-csaltak-hazudtak, a szlovákokkal pedig rendkívül arrogánsak voltak. azóta szlovák nagykoalíció van nyitra megyében, az összes(!) szlovák párt összefogott a magyarok ellen. képzeld el a jobbikot és az mszp-t egy helyi koalícióban.. és úgy tudom a megyei magyar intézmények sokkal elégedettebbek a szlovák vezetéssel..

Fitz 2010.01.28. 10:49:48

Jó poszt, gratulálok!

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.01.28. 10:52:39

@kurgan:

"magyar vájta ki magyarnak a szemét. és loptak-csaltak-hazudtak, a szlovákokkal pedig rendkívül arrogánsak voltak."

Hát igen. :-(

Erről szól ez a poszt is, ha valaki magyar, attól még SAJNOS lehet sötét bunkó! :-(

Tisztességes magyaroknak össze kellene fogni a tisztességes szlovákokkal. Persze nyelvi önfeladás nélkül.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.01.28. 10:52:39

Ide kívánkozik egy történet.

Egy a Gyurcsány kormány lemondását követelő tüntetés után (2006) a társaság egy része beült valova még beszélgetni. Az egyik jelenlevő elkezdett szabályosan üvöltve ősmagyarkodni. Ismeritek ezeket az eszelős dumákat, hogy mi már itt több tízezer évvel ezelőtt, meg Atlatiszról jöttünk és stb. Teljesen értelmetlen, tudatlan zavaros ostobaság halmaz. Mindnyájan ledermedten hallgattuk, neki meg ez csak olaj volt a tűzre, nyomta és nyomta az egyre őrültebb és (szerinte) dicső múltról szóló részleteket. Nem olyan vagyok aki sokáig képes hallgatni szó nélkül elmebajt, úgyhogy tettem észrevételeket. Meglepődve nézett rám. „Dehát te nemzeti érzelmű vagy, ha erre a tüntetésre eljöttél, nem?” Mondtam persze, csak nekem nem ilyesmiből áll a nemeti érzelem, mert ennek semmi köze hozzá. Hanem miből áll? Mondjuk abból, mondtam, hogy ne zárhassák be az ő magyar iskoláikat (itt egy velünk együtt ülő felvidéki lányra mutattam). Erre a hapsi elkezdett szabályosan őrjöngeni aazt ordítva, hogy ő szarik az iskoláikra! Hát erről van szó. Ami tényleges magyar ügy, ami számít is, az az ilyenek legtöbbjének nem is érthető, túl kicsi, túl jelentéktelen. Nekik a dicső ősök a fontos, akkor is ha soha nem voltak. Ez kollektív elmebaj. Az a helyzet, hogy évtizedeken át mesters,gesen irtották nálunk a nemzeti érzést, szovjet megrendelésre. Most meg, hogy viszajöhetne, a leggyakrabban nem úgy támad föl ahogyan segítehetne is a nemzeten – elfelejtődtek a hagyományok, az értékek – hanem valami torz pusztító formában, ami csak árt. Amit művelnek az csak szavakban nemzeti, a gyakorlatban nemzetellenes. Üres zászlólengetéstől semmi sem lesz jobb.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.01.28. 10:55:09

@kurgan:

Örülök, ha így van. Nekem döbbentes, hogy annyian nem értik, meg hülyeségeket magyaráznak bele, nagy komolykodva.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.01.28. 10:57:08

Olvastátok azt a könyvet, hogy Kazohínia? Az folyik ma a maradék hazában, mint ott a behin telepen.

BobaNorbi 2010.01.28. 11:02:34

@tölgyes: ízlése és pofonok :)

És sajnálom a rendőröket, ez eddig is így volt :( az ön kontextusából egészen érthető talán a sünözők számára is.

@A Nép Te vagy: nem tudunk mit kezdeni a hirtelen ránk zúduló nemzeti érzéssel. Majd elcsendesednek, majd eltűnnek, majd megváltozik. Csak idő kérdése.

kurgan 2010.01.28. 11:03:14

@A Nép Te vagy: nem, de kösz a tippet. rákerestem, így első blikkre hasonlatosnak tűnik a tartalma a szép új világhoz.

HgGina 2010.01.28. 11:07:26

@kurgan:
Akarja a fene rád kényszeríteni. Ha nem tetszik, ne használd! De másoknak lehet olyan fontos, mint amennyire neked nem fontos állítólagos m.gyar létedre.
Te magad tekintheted a Felvidéket Szlovákiának, de pusztén politikai értelemben. A lakosság összetételét tekintve az attól még változatlanul a magyarlakta terület északi része, Felvidék.
Magyarnak születni elég nagy kihívás, kevesen vagyunk, akiket ez a feladat vár az életben. De ez a te fajtád miatt néha még nehezebb. (A "te fajtád" kifejezés itt sértő értelemben használtatott.)

Mellesleg érdekes módon a székelyeknek, az erdélyi magyaroknak, csángóknak, bánáti, vajdasági magyaroknak ez a fajta hozzáállás eszükbe sem jut. Ilyen gondolkodásmód sajnos kizárólag a felvidékieket jellemzi. Mondom ezt úgy, hogy negyedrészt sváb, negyedrészt tót származású vagyok: tehát magyar.

Végezetül egy találó meghatározás arra, hogy kik a szlovákok: olyan csehek, akik értenek magyarul.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.01.28. 11:09:33

@kurgan:

Olyan is van benne egy kicsit, de nem arra mondom. Majd meglátod. Mindenestre lehet rajta nagyokat derülni.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.01.28. 11:19:27

@HgGina:

A frászt nem jut eszükbe székelyeknek. Nemrég hallottam egytől, hogy arról beszélgetnek, hogy nekik kell már csinálni valamit, mert ha tönkremegy Magyarország, és látják, hogy abba az irányba halad, amiatt az őrület miatt is amit Kurgan szóvátesz, akkor nekik is végük.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.01.28. 11:19:52

@HgGina:

"a magyarlakta terület északi része"

Ja, de ettől még a jelenlegi "Nagy-Szlovákia" déli pereme és nem a történelmi Magyar Királyság Felvidékje.
Most: egykori Felvidék.

Lehet, hogy érzelmileg ragaszkodsz ehhez a kifejezéshez, de használata káros, mert téves értelmezésen alapul.

Felvidékezni irredentizmus, de a nagy-szlovákiai magyarok nyelvi jogaiért kiállni kisebbségvédelem. Ez EU-konform

És tényleg ki is fejezi, hogy a jelenlegi Szlovákia pont a magyaroklakta területekkel nagyobb, mint amekkora talán etnikai szempontból jogos lenne!

A felvidékezés meg csak egy üres, arrogáns kifejezés.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.01.28. 11:22:11

Rengetegen vannak mostanában a maradék országban ( itt is a hozzászólók között) akik képtelenek a dolgokat annak venni amik, és aszerint foglalkozni velük, érdemben. Nem, mindig valami ellentétpár kell nekik, valami viszonyítás, ami alapján fölmenthetik magukat minden alól szavakban és kitaszíthatnak mindenkit aki hajszálnyira másképpen lát bármit is mint maguk. Így szép lassan kitaszítják egymást, tönkreteszik az országot, elsorvasztják életerejét és taszítják a sír felé, de azt nagy büszke, konok daccal.

BobaNorbi 2010.01.28. 11:22:42

@HgGina: Szerintem a csehek ezt kikérik maguknak :)

kurgan 2010.01.28. 11:26:15

@HgGina: azt a zászlót nem én fordítottam ki, hanem a politika, amely kiforgatja a legalapvetőbb értékeket is a politikai haszonszerzés céljából. ezt jelképezi, a magyar zászlóval semmi bajom.
nem tudom hol élsz, de úgy érzem nem Szlovákiában. aminek az elnevezésével lehet vitatkozni, magam már sokszor javasoltam a Tátraalji köztársaság elnevezést, hiszen nem nemzetállamról van szó. viszont Felvidéknek nevezni az egész országot téves, szerintem a mai magyarlakta területeket kell érteni alatta. és hidd el, itt nagyobb kihívás magyarnak maradni, hiszen amint kiteszi a lábát az ember az utcára, szembesül a többségi nyelvvel, nemzettel. és nem tudom, milyen gondolkodásmódra utalsz, ha figyelmesebben olvasnád a fenti cikket, arról is szól, hogy engem megkérdőjeleztek identitásomban pusztán a megfogalmazott kritikám miatt.. tehát ha még nem esett volna le, ezzel az írással kiálltam a saját identitásom mellett. uff.
hát lelked rajta, ha azon élvezkedsz, miféle "nevezéktannal" sértegeted a szlovákokat.. egyébként hidd el hogy nem sokan tudnak magyarul közülük, még a délen élők sem, viszont egyre több magyar "felejt el" magyarul, és igen-igen sok itteni magyar embert taszít a jobbik és sokszor a fidesz hányadék "nemzetpolitikája", a folyamatos feszültségkeltéssel többet veszítünk a vámon, mint amennyit nyerünk a réven, ez a helyzet.

HgGina 2010.01.28. 11:27:00

@A Nép Te vagy: rendben, finomítok. Arányaiban a székelyek közt töredéke az ilyen hozzáállás a felvidéki m.gyarokhoz képest. Hülyék mindenhol vannak, csak arányaiban más a helyzet a helytől függően.

misko 2010.01.28. 11:29:11

Ejh, de kis érzékenyek vagyunk.
Na, miben más az anyázás, mint beinteni millió embernek? Mert Te úgy döntöttél, hogy leszarod az ilyen csinált jelképeket? Hát én meg a kurva anyádat szarom le. Mégis kinek képzeled magad, te kis pökhendi gyökér?
Ezt karikírozd, te buzi.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.01.28. 11:30:17

@kurgan:

Aki komolyan el tud hinni egy ilyen baromságot:

"Végezetül egy találó meghatározás arra, hogy kik a szlovákok: olyan csehek, akik értenek magyarul."

Az tuti, hogy még csak élő szlovákt sem látott! :-)

"Tátraalji köztársaság"

Inkább Tátraalji SZövetségi Köztársaság.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.01.28. 11:32:16

@Jobb híján MDF-es:

„A felvidékezés meg csak egy üres, arrogáns kifejezés.”

Nem az. Hagyományos magyar területnév. Kifogásolása „politikailag korrekt” tehát értelmszerűen nemzeti szocialista/kommunista gazság.

(Mellesleg a mai Szlovákia magyar lakta területének jó része nem tartozik hozzá, mert a Felvidék szó magasabban fekvő tájra vonatkozik, nem mint ahogyan azt azt hiszem sokan elképzelik, északira. Hagyományosan nincs benne Kisalföld Dunától észkara eső része, ahol a legtöbb „felvidéki” magyar él, de benne vannak egyes a csonka országban maradt részek.)

Nem tudom miért idézed azt, hogy valami EU konform úgy, mintha ettől követendő valami volna? Ez sem az.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.01.28. 11:35:59

@A Nép Te vagy:

Elég zavarosan határoztad meg, hogy mi is az a "Felvidék", mert történelmileg elég sokat változott, változik, bár csak egy 19. sz-i kefejezés, előtte nem használták, ha hiszed, ha nem.

Ma a "déli sáv" kifejezés sokkal egyértelműbb.

De neked a felvidékezés valami vallásos mantra lehet. :-(

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.01.28. 11:37:15

@HgGina:

Az a gyanúm, nagyon tévedsz.

Egyáltalán nem, érted miről írt Kurgan. Pedig könnyű. Azt hiszed, ha valaki bajok láttán rámutat a bajokra az elnség? Nem. Ellenkezőleg. Az az ellenség (a nemzeté) aki abban keres lelki vígaszt, hogy elhallgatja őket, meg akarja szépíteni maga előtt a látszatért küzdve, ami ocsmány, amivel aztán a megoldást teszi lehetetlenné.

BobaNorbi 2010.01.28. 11:46:22

Nektek is csak a szátok jár.

HgGina 2010.01.28. 11:47:55

@Jobb híján MDF-es:
"Ja, de ettől még a jelenlegi "Nagy-Szlovákia" déli pereme és nem a történelmi Magyar Királyság Felvidékje.
Most: egykori Felvidék."
Mi köze ennek a királysághoz?
Történelemből egyes. Leülhetsz.

"Lehet, hogy érzelmileg ragaszkodsz ehhez a kifejezéshez, de használata káros, mert téves értelmezésen alapul."
Szerintem pedig a tipikus baloldali értelmezés a téves.

"Felvidékezni irredentizmus, de a nagy-szlovákiai magyarok nyelvi jogaiért kiállni kisebbségvédelem. Ez EU-konform"
Irredentizmus? Nézz utána a kifejezés értelmének! Nagy-Szlovákia? Miért, volt valaha Kis-Szlovákia? Már írtam, történelemből egyes. Ülj le!

Szlovákia nem csak a magyarlakta területtel nagyobb, mint ami tisztességes lenne. (Nem jogos, hanem tisztességes!) Van azért még néhány Szlovákiához nem való, más nemzet által lakott terület.

"A felvidékezés meg csak egy üres, arrogáns kifejezés."
A felvidékezés (ami a többségében magyarlakta területre vonatkozik) nem arrogancia. Különösen nem egy, kisebbrendűségi komplexussal terhelt, a magyarságot erőszakosan asszimilálni akaró néppel szemben. Akik a jogos/tisztességes kategórián messze túlzott méretű országuk létrejöttét is csak a francia és szláv nagypolitikának köszönhetik. A magyarul értő csehek külön országa éhen döglene, ha az EU-ban, ha csak a saját nemzete által lakott terület lenne az országa.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.01.28. 11:48:50

@Jobb híján MDF-es:

Hát, akár rá is mondhatod arra amikor valaki letakarítja valamiről a sok salakot, hogy az zavaros, mert neked csaka salakos kép nem az. Éppen az a zavaros, ahogyan haszálják, erre szeretem volna rámutatni. Ha 19 századi, (mondtam mást?), az miért baj? Azt hiszem neked vallásos mantra inkább a pc dumád hajtogatása. A beszélgetés a fajtádnak (lelkialkatról beszélek) gyűlölködő odavágásból áll, a másik ember sértegetéséből. Készség a megértésre egy gondolat átgondolására: nulla. Oda kell vágni!, igaz? Tudod mit: Én is odavágnék ilyenkor. Mást úgysem értesz meg, azt, hogy fáj, talán igen. Nem nagy mélység, de ennyit esetleg fölfognál, EU-fasiszta bunkó.

HgGina 2010.01.28. 11:51:47

@A Nép Te vagy: lehet, hogy másképp értelmezem, amit írt.
Ez esetben talán nem az én hibámul kellene felróni, ha nem egyértelmű az írása.
Ettől még úgy gondolom, amit írt, az sértő sok olyan ember érzéseire, akik tisztességes meggyőződésűek, nem pedig a kétértelmű vagy félreérthető írásokkal operálnak a net nyilvánosságának hullámait meglovagolva.

De fogalmazhatok úgy is, visszautalva az alcímre: kár, hogy kurgan lemászott a fáról.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.01.28. 11:53:10

@HgGina:

Most nagy vonalakban egyetértek azzal amit mondtál, csak annyit, hogy volt kisebb Szlovákia, 1939-45 között.

HgGina 2010.01.28. 11:55:11

@NorbiJedi: megkérdezném egy cseh rokonomat, de inkább nem teszem, még valóban kikérné magának.
Pedig morva felesége van, és cseh létére mindkét gyerekét magyarnak nevelte.

BobaNorbi 2010.01.28. 11:55:48

@A Nép Te vagy: nem épp a blogra gondoltam. Mivel nem jelöltem meg hogy pontosan kinek válaszolok, könnyen kitalálható hogy az előző hozzászólásra ;)

BobaNorbi 2010.01.28. 11:57:29

@HgGina: Az érdekes. De miért? Most akkor mindkét szülő cseh?

Amúgy tele vagyunk mi is szlovák rokonokkal, egész közeliekkel és egész távoliakkal is. Azok rendes népek, pedig magyarul se tudnak és mégse útálkozunk mikor beszélünk egymással.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.01.28. 11:59:45

@HgGina:

Nálad a királyság szitokszó? :-)

Mi volt szerinted Nagy-Magyarország államformája? Népköztársaság? :-D
Amúgy meg hogy jön ez ide?
(A Horthy-féle Magyarország is királyság volt, király nélkül)

"Nagy-Szlovákia? Miért, volt valaha Kis-Szlovákia?"

Látom Te sajnos vagy nagyon hülye, vagy nagyon tájékozatlan vagy, de a normálisabbja kedvéért válaszolok.

Kis-Szlovákia az a szerintem jogos terület, amelyet a szlovákok kértek 1861-ben szlovák autonómiaként.

A jelenlegi terület, amelyet a csehek segítségével szereztek, ehhez képest "Nagy-Szlovákia", hisz etnikailag nem szlovák területeket is tartalmaz.

(Nagy-Magyarország is kisebb volt, mint pl. Kína, a nagy nem méretet jelent)

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.01.28. 12:01:20

@A Nép Te vagy:

"Készség a megértésre egy gondolat átgondolására: nulla."

Pont ezt érzem Veled kapcsolatban. :-(

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.01.28. 12:03:27

@HgGina:

Nem sértő. Én úgy fogom föl, hogy egy Szlovákiába kényszerült magyar kétségbeesett, egyben figyelmeztető jajkiáltása, humorral alőadott jogos ostorozása amiatt amit az anyaországnak tekintett részeken lát. Amit mond igaz, ahogyan mondja annak célja, hogy ébresszen. Erre mit kap? Megértés helyett kitaszítést. Leidegenezik (szlovákozzák), elküldik a Kárpátmedencén kívülre. Magára hagyják. Mondom, hogy önpusztítás az ami nálunk megy. Ahogy korábban írtam. Csak oldalakban gondoldás van (ha ez a valami megérdemli a szót), a legkisebb egyet nem értés esetén azonnali el illetve kiutasítás. Így nem épülhet, nem működhet semmilyen közösség. Nemzet a legkevésbé.

HgGina 2010.01.28. 12:03:30

@A Nép Te vagy:
Kisebb? Aligha. 1939. II. 14-én, Csehszlovákia felbomlásakor (Cseh-Morva Protektorátus és a Tiso-féle Szlovákia) jóval nagyobb volt, tekintve, hogy akkor Kárpátalja is oda tartozott. Csak a németek voltak olyan figyelmesek irántunk, és szóltak nekünk, hogy a 14.-i bevonulásukat követően egy napunk van a főként magyar (és magyarral rokonszenvező rutén) lakosságú Kárpátalja hovatartozását eldönteni. A magyar csapatok ezért 1939. III. 15-én 0:00 órakor Beregszász és Ungvár felé egyszerűen bevonultak.
Tehát Kis-Szlovákia nem volt, mert a mostani kisebb. Kis-Szlovákia majd csak lesz. Amikor végre a sok ülepnövesztő politikus felfogja, hogy akkor tűnnek el valóban az EU-ban a határok, ha azokat végre tisztességesen, a lakosság nemzeti-nemzetiségi hovatartozása alapján húzzák meg. És akkor nem lesz szomszédok közt állandó verbális (politikai szócsata) háború.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.01.28. 12:04:45

@Jobb híján MDF-es:

Akkor az derül ki, hogy minimálisan egyikünk képtelen kommunikálni.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.01.28. 12:05:55

@HgGina:

"Miért, volt valaha Kis-Szlovákia?"

Ha ENNYIT sem tudsz, mit pörögsz ezzen a poszton? :-(

"Már írtam, történelemből egyes. Ülj le!"

Kibaszottul vicces vagy! :-DDD

ügyeske 2010.01.28. 12:06:23

@firstaid: bakker, neked semmi érzéked fogékonyságod az irónia iránt ( értemén a viccet , csak nem szeretem:)
ráharapsz mindenre, mielőtt a szövegösszefüggéseinek megfelelően kezelnéd és olvasnád.

Rendbenvan, ez nem a LudasMatyi nevű vicclap, de akkor is érzeni kell az élt , ott ahol van.
ne magyarkodj, ne erőlködj, főleg ne irkálj annyi hülyeésget munkaidőben, DOLGOZZ, VAzze, és mutasdmeg a magyarságod, termeld a dzsidipit !
és vegyél csak magyar terméket.

ja és hallgasd meg a Belga Fiuktól az idevágó szösszenetet, a "Magyar Nemzeti Hipp-hopp-ot" :):)

Kedves cikkíró!
Az iróniát , írott formában, szmájlik nélkül az alábbi jellel tudjuk érzékeltetni ( többekközt)
-:)

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.01.28. 12:07:29

@HgGina:

"hogy akkor Kárpátalja is oda tartozott."

Szénné égeted magad.

HgGina 2010.01.28. 12:09:35

@Jobb híján MDF-es:
Elárulom, de csak neked, a királyság nem államforma. Magyarország államformája az általad említett időszak egy részében alkotmányos monarchia volt. Egy részében pedig köztársaság (tudod, 1918... őszirózsás forradalom), egy harmadik részében pedig népköztársaság (a Tanácsköztársaság). Ha az adott időszakok hivatalos dokumentumait olvasnád, akkor talán még okosodhatnál is kicsit.
Még jó, hogy jobb híján csak MDF-es vagy. Szégyellném, ha értelmesebb, informáltabb társaság létszámát gyarapítanád.

HgGina 2010.01.28. 12:13:45

@Jobb híján MDF-es:
Tényleg?
A trianoni diktátummal Csehszlovákia megkapta Kárpátalját is.
A németek 1939. III. 14-én bevonultak Csehszlovákiába, és az felbomlott. Jogilag tehát odakerült Szlovákiához Kárpátalja.
Kárpátalján megpróbáltak egy önálló államot kikiáltani, ami 14-18-ig elvben létezett.
15-én a magyar csapatok bevonultak, tehát az elvileg önálló Kárpátalja 1 napig létezett.

Te hol tanultad a történelmet? Illetve bocs, hol NEM tanultad?

Én nem égetem magam szénné, te már megtetted helyettem magaddal.
Menj melegedni inkább Ibolyka szárnyai alá!

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.01.28. 12:15:32

@HgGina:

Félrebeszélsz.

VOLT kisebb Szlovákia, jóval kisebb.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.01.28. 12:15:48

@HgGina:

Nem értem miről beszélsz. Mintha lenne egy adag fogalmad arról ami történt és közben mégsem.

Hogy nem látod azt ami függetlenül attól, hogy hogyan volt, abból is következik, amit te magad most elmondtáél, hoigy azokat követően amiket előadtál volt egy a mainál jóval kisebb Szlovákkia? Mondom, nemcsak tény, de te magad is elmondod, hogy jött létre! Most akkor miért nem volt szerinted? Nem értem. Az ún, Felvidáki sáv, mér 1938-ban visszakerült, akkor még Csehszlvákiától. OK. Kárpátalja magyar viszaszerzésével párhuzamosan, a maradékon Szlovákia is önállóvá nyivánította magát. Ez maradt a helyzet 1945-ig. Esetleg 1944-ig. Hol nem volt? Mi a hiba? Te is beszélsz a Tiso féle Szlovákiáról. Én is arról. Mit nem értsz? Én csak azt nem, hogy te mit nem. Mintha azt képzelnéd, hogy a Tiso féle Szlovákia aznos volt a leszűkülő területű Csehszlovákiával. Ha igen, ez nagy zavar.

HgGina 2010.01.28. 12:18:48

@A Nép Te vagy: alapjában véve egyetértünk. Csak a jajkiáltás módja rossz, ha valóban annak készült. Mégpedig nagyon rossz. Ettől függetlenül, amit eddig írtam, azt változatlanul vállalom.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.01.28. 12:25:22

@HgGina:

Van egy angol kifejezés. úgy mondják tongue in cheek. Nyelv az arcban. Ez képszerű utalás arra, hogy valaki valamiről úgy beszél, látszólag komolyan, hogy közben a nyelvét odanyomva fojtja el a saját röhögését. Kurgan írása ilyen tongue in cheek jellegű. Nem kell szószerint venni amit nem annak szánt, és minden a helyére kerül. Szerintem nem rossz egyáltalán. De ha a vita csak ízlésbeli, akkor nincs is vita.

nehülyéskedj 2010.01.28. 12:27:24

Leszögezhetjük, hogy a posztíró álmagyar. A többi mese. Egy magyart sem ismerek, aki ilyet leírt volna, és még tetézné is ezt, újra meg újra. Pedig a munkám miatt naponta találkozom a vállalkozók (nem kis részük zsidó vallású magyar) és az állami adminisztráció tagjaival is. Mégis, egyikük sem ilyen primitíven ítél, és ilyen primitív általánosítás ürügyén, határozza meg magát

Legyél tót, ha az jobb, nekünk nem fog fájni! Ott biztos mindenki tetszik, mert mind egyformák. Vagy mégsem?

cirkof 2010.01.28. 12:30:56

Nem akarok ünneprontó lenni, de kicsit eltávolodtunk magától a poszttól, a posztoló indentitás keresése felé.
Bár az utolsó mondat nem egyébb mint olcsó mszpés kampányinduló!

kurgan 2010.01.28. 12:35:30

@cirkof: izgatottan várom az eredményt, vajon milyen is lehet az identitásom, mindent bele :) aztán majd értesítsetek.
egyébként az engem leálmagyarozó/tótozó stb. kommentelők megerősítettek abban, amit leírtam.. kösz mindenkinek.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.01.28. 12:45:11

@NorbiJedi:

Persze, hogy nem A blogra, de úgy hangzott, az itteni hozzászólásokra. Persze te tudod mire szántad. De most sem értem a lényeget, hogy melyikre és mit jelent az, hogy az illetők csak beszélnek? Hát hogyne. Mi mást tehetnének itt? És persze ennyit minden egyes beírásra el lehet mondani, ideértve a te ezt szóvátevődet.

Szóval minden ok, csak - és?

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.01.28. 12:49:11

@cirkof:

Szereték némileg tapintatlanul rámutatni, hogy a posztoló identitása (formailag) a poszt (egyik) tartalma.

cirkof 2010.01.28. 13:44:18

@A Nép Te vagy:
Rendben. Megértem én hogy nem rendelkezem aprólékos történelem tudással az elmúlt 50 évről, a szóban forgó területről.
Azt viszont nem értem hogy miért kell valakinek a határon túlról tűzokádó magyar-purgáló fasiszta fidesz kormányról vizionálnia!

Borenbukk 2010.01.28. 13:56:21

@nehülyéskedj: "Leszögezhetjük, hogy a posztíró álmagyar. A többi mese. Egy magyart sem ismerek, aki ilyet leírt volna, és még tetézné is ezt, újra meg újra."

Tudod mi a legviccesebb?! Ez a poszt rolad szol. Csak jonnek a nepek tomott sorokban, es mikozben nagyon utaljak az irot, es az iromanyt, folyton demonstraljak, mennyire igaz.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.01.28. 14:01:01

@cirkof:

Érdekes, nem is vettem észre, hogy ilyen van benne. Ahogy most megnéztem, lehet, hogy van, de az is lehet, hogy csak úgy olvastad. Nekem általában nem úgy tűnik, mintha az írás egy hazai párt ellen irányulna, inkább hozzáállások, magatartásformák ellen. És ha már ezt mindenáron párthoz akarjuk kötni, amikor olvassuk (nem tenném, van más megközelítés is), akkor az elhnagzottak inkább azonosíthatók a jobbikkal. Az utalás a végén a kormányra inkább olyan ízű, de egyrészt nem ez a lényeg, másrészt itt sem pont a fidesz a célpont, hanem azoknak a téves elképzelései akik azt gondolják – szerintem is kevés alappal –, hogy most majd ettől minden jóra fordul.

Ami meg azt illeti, hogy azt kifogásolod, hogy „a határon túlról” mondja amit mod, el kellen dönteni, hogy, hogy lehet rajta jó magyarságot számonklérni (sokan tették), ha egyidejűleg valahogyan nem magyarnak tekintjük, Ez így nem megy. Nem saját jószántából került oda ahol van, hanem a területet ahova magyarként született oda csatolták. Akkor jó magyar, ha törődik az egséz magyar közösség sorsával, akkor is ha szavazhat a maradék országban, akkor is ha nem. Nem lehet azt mondani, hogy csak akkor érdekel a vélemyénye, ha velem van.

cirkof 2010.01.28. 14:11:21

@A Nép Te vagy:
"Ám nem kell aggódni, hiszen hamarosan eljő a jó m.gyarok kormánya, akik majd megmutatják, milyen a jó, az igaz m.gyar. Újra nyilainktól fog rettegni Európa, hurrá. Szebb jövőt!"
Tényleg ezt hogyan lehet másképp olvasni 2010.01.28.-án?

kurgan 2010.01.28. 14:21:57

@cirkof: látsz bármiféle garanciát arra vonatkozólag, hogy a jobbik - akár ellenzékből - nem lesz a fidesz csatlósa? a legutóbbi felmérések szerint 9 képviselő hiányzik majd a fidesznek az alkotmányos többséghez, nagy lesz a kísértés, hogy lepaktáljanak a jobbikkal. és orbán még nyilván emlékszik arra, miként aprította fel a kisgazdákat közös kormányzás révén, kitudja, a jobbikkal nincsenek-e hasonló tervei, ami szerintem katasztrófa lenne.. és egyébként egy jobbikmentes fidesz-kormány is hasonló nagymagyarkodó tendenciákat mutat majd szerintem. nagyjából erről szólt az utolsó bekezdés, egy negatív vízió. bár a te elméleted szerint ezzel rögtön emeszpéssé avanzsáltam..

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.01.28. 14:28:15

@cirkof:

Én megpróbáltam erről elmondani amit érdemesnek tartottam. Ha azután is inkább ellenséget akarsz találni magadnak benne (és talán bennem is), legyen. Nem tudom jobban elmondani amit már elmondtam. Kiemeltél 41 sorból 3-at és csak azt akarod látni.

Jól megértenéd magad Jobb Híján Mdf-essel, akkor is ha máshol álltok. Ugyanaz a mindenáron kisarkítás, a más által elmondottak átlépése. Nehéz így.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.01.28. 14:38:29

@kurgan:

Sajnos ez a már legalább tíz éves divat. A nem egészen egyetértőt be kell sorolni az ellenség rovatba. Ez azért jó, mert aki így jár el, azt fölmenti a részletek átgondolásától, ami persze némi energiát igényelne, fárasztó. Ha ellenség, nem is kell foglalkozni azzal amit mond, elég gyűlölni. Rossz nézni, ahogy maguk alatt vágják a fát. Kár, hogy nem csak az ő fájuk.

cirkof 2010.01.28. 14:40:04

@kurgan:

Nem látok én semmilyen garanciát, hiszem hogy nem így lesz..
Én nem rettegek az eljövendő kormánytól (a Vonától azért egy kicsit).
Jobban rettegnék ha jelenlegi maradna.
És nem hagy nyugodni hogy miért kell a jövővel riogatni, amikor van egy ilyen jelenünk. Valahogy úgy gondolom hogy ennél bármi csak jobb lehet.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.01.28. 14:41:08

@kurgan:

Emlékezz az Orbán-kormányra! Teljesen korrekten együtt tudott működni Dzurindával!

Orbán nem jobbikos, bár a Fidesz szavazók nagy része az. De ez két külön dolog!

HgGina 2010.01.28. 16:00:58

@Jobb híján MDF-es:
"Orbán nem jobbikos, bár a Fidesz szavazók nagy része az."
Ez sem igaz, vagy csak annyira, mint az MDF-esek bármilyen szövege.

A Fidesz szavazóinak nagy része jobboldali érzelmű, nem jobbikos.
Nem kéne csúsztatnod. Történelemből is megbuktál, az aktuálpolitikából is.

Ellenben a jobb híján MDF-esek lassan beléphetnek a Munkáspártba.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.01.28. 16:14:28

@HgGina:

Egyáltalán milyen képtelenség az, hogy egy párt szavazói egy másiknak lennének a támogatói? Ha azok lennének, arra szavaznának gondolom. Nem is csúsztatás ez, hanem közönséges értelmetlenség.

Egyébként nem olyan rossz ő történelemből, a tényeknél inkább te fogtál mellé, már elnézést, csak értelmezni nem tudja. Én így látom legalábbis.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.01.28. 16:33:39

@A Nép Te vagy:

"egy párt szavazói egy másiknak lennének a támogatói? Ha azok lennének, arra szavaznának gondolom."

A többség nem elkötelezett pártkatona, taktikusan szavazgat, listán ez, helyben az, más az EP választás, ahol nincs igazi tét. Más az országgyűlési, de lehet, hogy az önkormányzatin megint másként dönt.
A fideszesek többségének MÁSODIK kedvenc pártja a jobbik.
Sokan vívódnak a Fidesz és a jobbik között.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.01.28. 16:58:49

@Jobb híján MDF-es:

Így elmegy. Akkor sem fogalmaznék úgy, hogy „a Fidesz szavazók nagy része” jobbikos, mert ha azok, azt jelentené, hogy a jobbik nekik a lényeg. Nem is valószínű, hogy igaz, mert akkor a jobbikot juttatnák kormányra inkább. (Egy picit nem is bánnám, hogy hadd foszoljanak szét minél hamarabb a teljesen alaptalan illúziók. A rendszernek magának kellene megdőlnie minél előbb, így meg csak pártról pártra ugrálva menti magát tovább, mint a jégtábláról jégtáblára lavírozó.)

nehülyéskedj 2010.01.28. 17:28:12

@Borenbukk: Szegénykém. Ennyi ésszel, hogy is élsz meg ma?

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.01.28. 17:40:29

@nehülyéskedj:

Az miből derül ki, hogy kevés esze van?

Vagy tárgyszerű válasz helyett csak sértegetési kísérletre telik tőled? Akkor hol kevés az amiből mindig hasznos a sok?

Gondolom hamarosan módomban lesz értesülni nekem is arról, hogy mennyire korlátolt vagyok, meg ilyenista vagy amolyanos. És utazási ajánlatok jönnek. Vitakultúra kérem, vitakultúra.

nehülyéskedj 2010.01.28. 18:51:02

@A Nép Te vagy: Aki sérteget, az sértegetést kap. Nehéz ez a magyarellenes baloldalt?

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.01.28. 19:29:52

@nehülyéskedj:

Ami az elsőt illeti, én nem úgy vettem ki, hogy sértegetett. Vehetted annak, de ő egyszerűen rávilágított egy fönnálló összefüggésre.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.01.28. 20:31:39

@HgGina: pedig elég egyértelmű az írása, csak abba a hülyeségbe nem fér bele, hogy vannak a jók meg vannak a gonoszok, és a jók mind csak jót mondanak a nemzeti oldalról, a gonoszok meg csak rosszat.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.01.28. 20:33:41

@ügyeske: ami azt illeti, ironizálni a hülyéket mindig veszélyes, mert hiába próbálsz túl nagy hülyeséget leírni, esélytelen vagy az igaziak mellett :D

Lókedvelő 2010.01.28. 22:59:21

@kurgan: Kösz, hogy egyszerűen törölted a tegnapi kommentemet. Körülbelül erre számítottam. Töröld ki ezt is, ugyanúgy hamisítsd meg a hozzászólások összképét, mint ahogy teszitek azt az 1100 éves magyar és a 400 éves tót történelemmel kapcsolatban.

Filipposz.

Lókedvelő 2010.01.28. 23:07:51

Háromszor veri ezt kenden Lovas Matyi vissza!!!

Lókedvelő 2010.01.28. 23:09:57

No, most így avatarostul vazze.

kurgan 2010.01.28. 23:14:30

igazán megtisztelő hogy a kedvemért regisztráltál új névvel :)

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.01.29. 09:54:33

@Lókedvelő:

Csak érteném mi szükség van valakire ráhúzni valamit amit nem mondott. Biztos vagy benne, hogy működik ez a csomag rendszer? Hogy ha valaki ebben ilyen, akkor abban olyan? Mit szólnál olyan módszerhöz, hogy MEGKÉRDEZED hogyan látja Északmagyarorszég törtetét különös tekintettel az ott élő szlávok és magyarok viszonyára, és csak azután barolnád ée a neked nem tetsző nézetei miatt, ha tényleg olyanok azok ahogyan elképzeled, bár ő nem mondta? Hátha nem olyanok?

Mellesleg azt tudod, hogy így is ki tudna törülni, ha akarna?

Na mindegy, ma már nem bonyolódok újra bele, mert dolgozni is kell.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.17. 00:36:18

Nem kommentálom az írásodat, de szégyelld magad, hogy a nemzeti lobogónkat fejjel lefelé tetted ki.
süti beállítások módosítása