kurgan 2010.06.22. 16:00

Magyar pedigré

Mindig csöppnyi rémülettel tölt el, amikor valakik, többnyire politikusok szövegelnek nagy arccal arról, hogy ki magyar, ki nem magyar, mi magyar, mi nem myanmar. Miközben láthatólag fogalmuk sincs például arról, milyen lehet ún. határontúli magyarnak lenni, de azért van bőr a képükön rajtu(n)k ezt számonkérni. Mint tette azt most a Semjén Zsolt fedőnevű alorbánviktor is, aki vette a botorságot, és számonkérte a szlovák parlamentbe frissen bejutott Híd-Most párt magyarságát, hoppá. 

"Alapvetően a Hídon múlik, hogy milyen pártként definiálja magát. A Duray Miklós, Csáky Pál nevével fémjelzett Magyar Koalíció Pártja deklarálta, hogy magyar párt. Bugár Béla Híd-Most pártja nem deklarálta, hogy magyar párt," mondá Semjén. Alighanem új fogalom született: deklaráltan magyar. Azt, hogy szerinte mit is jelent ez pontosan, Semjén persze nem részletezte. Vajon elég-e, ha Bugár kijelenti magáról, hogy magyar, vagy pedig be kell állnia sorba valamiféle hungaropedigréért Budapesten, magyarul pitizni, amire neadjisten bizonyos Morvai Krisztina nyomja majd rá a magunkfajta-magukfajta pöcsétet? Merthogy Semjén deklarációs ötlete a Jobbikos rémálomra rímel.

Úgy látszik, Semjén figyelmét elkerülte az az apró körülmény, hogy a deklaráltan magyar, fémjelzett Csáky és Duray éppen most pottyant ki abból a parlamentből, amelybe a számonkért Bugár Béla alig egy héttel ezelőtt bejutott. Mégpedig úgy, hogy Szlovákia valamennyi magyarlakta területén megsemmisítő vereséget mért a - gyakorlatilag egyetlen programpontjaként éppen a deklarált magyarságot hirdető - pártra, jelentős mennyiségű magyar szavazatot begyűjtve. Tehát, ha Semjén kétségbe vonja Bugárék magyarságát, akkor kétségbe vonja ezen szavazókét is. (Mielőtt valaki lebugárbérencezne: ezen sorok szerzője az MKP-ra szavazott). Ezzel a logikával én is megkérném Semjén Zsoltot, hogy deklarálja, ő valóban Semjén Zsolt-e, vagy valaki más? 

Tetszik-e Semjénnek vagy sem, az egyetlen legitim politikai erő a szlovák parlamentben, amelyre bizonyíthatóan felvidéki magyarok tömegei szavaztak, a Híd-Most. Így neki, a magyar kormány képviselőjeként kutyakötelessége együttműködni Bugárral, már persze ha valaha is komolyan gondolta ő és pártja(i)(?) a határonátívelőizé maszlagot. Sőt, kutyakötelessége együttműködni a mindenkori szlovák kormánnyal, márpedig az soha nem fog neki deklarálni semmit sem, legföljebb mégjobban bebetonozni az ilyen értelmetlen mélymagyar süketelés miatt a Benes-dekrétumokat. MKP-szavazóként mélyen egyetértek Bugár Semjénnek adott válaszával: "Mi a választóink érdekében fogunk cselekedni, attól függetlenül, hogy erről mit gondol Semjén Zsolt. A mi választóink itt vannak Szlovákiában... ... Mi nem fogunk bizonygatni semmit, nekik kell dönteniük arról, hogy akarnak-e tisztességes partneri kapcsolatot a Híddal vagy nem“. Pont. 

Csöndben megjegyzem, ha már számonkérősdit játszunk, hogy Semjén is eldönthetné végre, hogy akkor ő most kereszténydemokrata, vagy fiataldemokrata, vagy mi, mert ez a  - kissé homoerotikusnak tűnő - pártszövetségnek álcázott egybegabalyodás elég zavaró. Szóval mielőtt másvalaki ilyenségét vagy olyanságát firtatja, eldönthetné ő is, hogy kiféle-miféle, és esetleg Bugárhoz hasonlóan megmérettethetné magát és állítólagos pártját egy parlamenti választáson.

Az pedig méginkább zavaró, hogy úgy látszik Orbán, és sleppje csöppet sem tanult a szlovákiai választások eredményéből, ahol - minden mértékadó elemzés szerint - éppen a Semjén-féle pökhendi kiamagyarhanemmi hozzáállás miatt lett elege a felvidéki magyarok tömegeinek az MKP-ból. Azt pedig Semjén lesheti, hogy a 7 magyar és 7 szlovák képviselővel felálló HÍD bármit is deklarál, pláne az ő kérésére. Zsolt barátunk utánanézhetne, ki az az Ondrej Dostál (igen, szlovák nemzetiségű), aki a Híd listáján bejutott a parlamentbe, és aki polgári akcióival deklarálatlanul is bizonyosan többet tett a felvidéki magyarokért, mint például Semjén Zsolt. És a saját bőrét vitte közben a vásárra. Az efféle szövegeléssel egyet érhet el a Fidesz, (vagy a kádéenpé? segítsen már valaki hogy kik ezek) azt, hogy még inkább tele lesz a tökünk azzal a bazinagy lóval, amiről Semjénék szólni méltóztatnak hozzánk. Kurvára könnyű Budapestről osztani az észt, miközben más viszi a bőrét vásárra. Mindenesetre addigis vigyázó szemünket a Semjén-félék helyett Bugárékra vetjük - akinek a pártjával van épp elég bajom, majd megírom apránként - de éppen most tárgyalják a kormányprogramot, és pedigré ide vagy oda, ők szorgalmazzák a nyelvtörvény és állampolgársági törvény megváltoztatását. Tehát ők képviselnek bennünket, nem Semjén, nem Orbán, nem Vona, és már nem Duray és nem is Csáky. 

u.i. Semjén Zsoltnak küldöm az alábbi dalt, békapedigré gyanánt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hornazem.blog.hu/api/trackback/id/tr492101136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diocles 2010.06.23. 09:29:36

1. Bugár korábban maga jelentette ki, h a Híd-Most nem magyar párt.
Miről beszélünk?

2. Te természetesen nem szavaztál az MKP-ra.

3. Nem Semjénnek kell jóban lennie Bugárral, hanem fordítva. Orbán és Semjén a hatalom csúcsain vannak, és tekintve a most bekövetkező hatalmas térfoglalást, aligha kerülnek ki egyhamar onnan. Orbán tehát még akkor is kormányfő (vagy éppen államelnök, ahogy óhajtja) lesz, amikor Bugár és asszimiláns szavazói már magyarul is elfelejtenek.
Az MKP pedig eloszthatja továbbra is a Magyarországról érkező támogatásokat.

Wild Colonial Boy 2010.06.23. 10:50:50

1. Szerinted mit jelent az, hogy, magyar párt? Mert szerintem nem attól lesz magyar egy párt, hogy Bugár vagy Diocles azt állítja róla. Tehát: mitől magyar egy párt?
(Amúgy meg vicces, hogy olyan embereknek, akik nem hiszik el Bugár egy szavát sem, hirtelen ez lesz az abszolút érvük: Mert Bugár azt mondta. És akkor az csak úgy lehet, mert ha Bugár azt mondja akkor az mindig úgy van :D :D :D )

2. Most itt annak kellene jönnie, hogy bizonyítod kire szavazott, vagy bocsánatot kérsz, mert hazudtál. Szerintem egyikre sem leszel képes, de azért kiváncsi vagyok...

3. Márpedig nem Bugárnak van szüksége Semjénre. Bugár egyedül, Magyarország legkisebb támogatása nélkül (sőt, az MKP masszív ellenkampánya mellett) jutott be a parlamentbe. A Fidesz meg bejuttatta az SNS-t, és közösen az MKP-vel elkúrták hogy bent legyenek Csákyék.

Ezekiel 25,17 2010.06.23. 11:58:25

Te elég nagy tévedésben lehetsz. A magyar kormány csak olyan pártokkal tud együttműködni nemzetpolitikai kérdésekben, akik programjukkal vagy más módon egyértelműen deklarálják magyarságukat és a magyar népcsoport képviseletét.

Ha jól tudom, a ti Híd-Most nevű szlovák magyar pártotok ezt egyáltalán nem tette meg, sőt szlovák-magyar pártnak határozza meg magát.

Akkor meg miről beszélsz? Mégsem tekinthet a magyar kormány minden olyan pártot magyar pártnak, ahol akár csak egy magyar is van! Ilyen alapon szerintem az SNS-t is meghívhatta volna egy MÁÉRT ülésre, mert ott is van tuti egy magyar tag.

tevevanegypupu 2010.06.23. 12:27:31

Senki nem kenyszeriti arra, hogy kettos allampolgarsagot kerjen, arra pedig foleg nem, hogy magyarul beszeljen. Szlovakiaban az utcan nem is nagyon ajanlom, esetleg jol pofonvagja valami tulbuzgo szlovak hazafi, ha meghallja, hogy nem az allamnyelvet hasznalja..Nem is lenne rossz, kiprobalhatna mi a jobb: magyar allampolgarsag vagy ket jo nagy pofon egy ficoparti nacionalistatol. Eseleg parszaz euro leperkalasa a szlovak nemzeti kasszaba?Ja igen: es hogy a magyar kormany melyik parttal akar egyuttmukodni, azt ne egy szlovak mondja meg.(-:

tevevanegypupu 2010.06.23. 12:30:37

Márpedig nem Bugárnak van szüksége Semjénre. Bugár egyedül, Magyarország legkisebb támogatása nélkül..hutott be"

Hala az egnek, remeljuk penz sem kell neki Magyarorszagrol, nalunk is van eppen eleg helye.

kurgan 2010.06.23. 20:12:04

@Diocles: 1. nyilvánvaló hogy nem magyar párt, hiszen vannak szlovák tagjai és parlamenti képviselői, tehát Bugárnak igaza van. de ettől a magyar képviselői magyarok, vagy szerinted tilos szlovákokkal közösködni? a párt szavazói pedig kétharmadrészt magyarok, tehát a párt magyar párt - is.
2. De.
3. te diktátorpalánta. hatalom csúcsa.. én továbbra is igyekszem képviselőként, ergo fizetett alkalmazottamként nézni minden köztisztviselőre. Orbán az alkalmazottad, nem az istened. Bugárnak semmi oka imádott vezéreid előtt pitizni.

kurgan 2010.06.23. 20:17:46

@Sawyer_: ezt a nemzetpolitikai, idejétmúlt baromságot el kéne már felejteni. ezt a maszlagot hallgatjuk 4 éve ficotól-slotától, számomra éppolya undorító ez a hozzáállás orbán részéről is, mert ő is ugyanazt nyomja, csak a "szlovák" szó helyett a "magyar" szót használja.
ja, a híd-most azért szlov-magy párt, mert szlovék és magyar tagjai és szavazói vannak, látom nehéz ezt megérteni.
az sns és a híd közé egyenlőségjelet tenni.. mit szívsz?

kurgan 2010.06.23. 20:19:59

@tevevanegypupu: "Szlovakiaban az utcan nem is nagyon ajanlom, esetleg jol pofonvagja valami tulbuzgo szlovak hazafi, ha meghallja, hogy nem az allamnyelvet hasznalja."
te ugye gyakran jársz szlovákiában.. képzeld velem huszoniksz év alatt még nem fordult elő hogy akárcsak megszóljanak a magyar beszéd miatt.
ha jól értem szerinted a kettősizé megvédene az esetleges pofánvágástól? :D ma csupa beszívott alak irkál ide?

Ezekiel 25,17 2010.06.24. 10:43:56

@kurgan: te kezdtél el azon lovagolni, hogy Semjén miért nem ismeri el Bugár magyarságát.

Szerintem te magad sem tudod miről beszélsz. A magyar kormány együttműködhet normálisan különböző külföldi politikai erőkkel pl. Basescu-val Romániából vagy akár Sarkozy-vel vagy éppenséggel Putyinnal is, ha van rá fogadókészség. És ebbe a sorba kell illeszkedjen Bugár is, hiszen ő most csak egy külföldi párt vezetője, aki történetesen magyar.

De nyilván nem lehet egy kalap alá venni a fenti pártokat azokkal, amelyek deklaráltan a magyar kisebbségeket és érdekeket képviselik. Teljesen természetes, hogy velük a mindenkori magyar kormány más alapon tárgyal és szorosabb együttműködésre törekszik.

Namármost ez a 2 kategória van. Tudtommal Bugár és a Híd magát az első kategóriába sorolja, akkor meg nem tudom, hogy miért akadsz fent azon, hogy a magyar kormány is annak megfelelően tekint rá. Egy külföldi pártként, amelynek történetesen magyar a vezetője.

Akkor meg miért csodálkozol, ha ezt Semjén megjegyzi? Teljesen igaza van. Sok minden hülyeséget mondott már ebben a témában, lehetne azzal is támadni, de amit most írtál az hülyeség.
süti beállítások módosítása