Szegény Dzsudzsák Balázs, ha tudta volna, hogy mivel szembesül, miután - elsősorban saját tehetségének és szorgalmának köszönhetően - kapós labdarúgóvá fejlődik, talán még idejekorán állampolgárságot vált, és valamelyik szerencsésebb futballnemzet tagjaként ontaná a gólokat. Sajnos azonban nem tudta, hogy nem csak 10 millió fociedző, hanem 10 millió irigy is él ebben az országban, így azután ledöbbent az átigazolása kapcsán fellángolt gyűlölködés láttán. 

Bizonyos szintig érthető a szurkolók elkeseredése. Az ország futballjának legnagyobb reménysége elhúz az orosz bánatba, a remélt juventusok és realmadridok, vagy legalább lille-ek helyett keleti oligarchák őrült víziói szereplőjeként kergetve a labdát, ahonnét - legalábbis az általános vélekedés szerint - nem biztos, hogy lesz számára kitörési lehetőség. Érthető, ha aggódik érte az ember.

Csakhogy. Ami fellángolt körülötte, az nem pusztán aggódás volt, hanem szimpla utálkozás. Ami egy kedves magyar népszokás, és mint az lenni szokott, nem a gyűlölet tárgyát, hanem elsősorban az utálkozókat minősíti, bár ők nem tudnak erről. Mit is utál most Dzsudzsákban a nép? Tényszerűen azt, hogy gecisok pénzért eladta - uramisten, talán az ország teljes férfipopulációja által "sunázni" óhajtott barátnője hatására - hosszú évek szorgos munkájával és tehetségével felépített focitudását. Csak éppen nem oda megy, ahova azt a "hozzáértő" közönség szeretné, micsoda bűn. Mintha bárkinek köze, joga lehetne beleszólni abba, hogyan alakítja életét.

Azt az életét, amelynek legnehezebb pontja éppen az volt, hogy kitörjön a lehúzó magyar valóságból.  Véleménye, persze, lehet róla bárkinek, de hát végbélnyílással is rendelkezik mindenki. Aki viszont utálja most emiatt Dzsudzsákot, az nem őt, hanem talán inkább saját sikertelenségét, középszerűségét utálja, vagy netán az országét is egyben, derítsék ki ezt a szociológusok/pszichológusok. Tény, hogy Dzsudzsák megtestesített valamit, reménységet, amit most sokan veszni látszanak, és akár még igazuk is lehet. Ez azonban nem jogosít fel senkit a gyűlölködésre. 

Dzsudzsák egyszerűen nem ezt érdemli. Nincs ok temetni őt, a szakértők szerint ugrott egy szintet, világsztárral játszhat egy csapatban, és kulcsemberként számítanak rá. Még hogy szem elől veszíti a világfutball? Debrecen ugyan mennyire van a világfutball szeme előtt? Leginkább semennyire, mégis sikerült onnét kitűnnie. Ha Dzsudzsák valóban olyan tehetséges, most lesz igazán lehetősége megmutatni, mit tud. Ha mégsem annyira tehetséges, akkor bármely más nyugati klubban is eltűnne a süllyesztőben, mint ahogy sokan már most is temetik őt. Viszont akkor legalább keres egy kis pénzt, aminél nevetségesebb vádpontot nehéz megfogalmazni ellene a 10 millió adócsaló országában.

Szóval azt mondom, hajrá Balázs, jól tetted amit tettél, meríts erőt ebből a cirkuszból, és mutasd meg nekik, de leginkább ne törődj az egésszel, nem téged utálnak, csak saját magukat. A tehetséged és az életed a tiéd.

A bejegyzés trackback címe:

https://hornazem.blog.hu/api/trackback/id/tr192972761

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Dzsudzsák és a rezidensek 2011.06.12. 11:40:32

A rezidens orvosok köszönettel tartoznak Dzsudzsák Balázsnak, hogy a Macskahalacska, vagy milyen nevű klubhoz szerződik, és ezzel rövid időre kiszorította a hírekből a magyar egészségügyet. Köszönettel tartoznak azért is, mert az a gyűlölet meg nem ért...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

denever333333 2011.06.10. 13:48:37

Teljes mértékig egyet értek!!!

pöcskenőcs 2011.06.10. 15:43:06

kikérem magamnak a 10 milliós adócsalót, 15 éve dolgozom, azóta fizetem a kiba adót, szóval bekaphatod. Dzsudzsákot meg érdekelje csak mit gondolnak róla, nem csak a nagy lé meg a népszerűség jár ezzel, hanem a szopóálarc is. Ha már akkora ribanc volt, mint Linduskája, akkor vállalja és ne pislogjon ártatlanul, mint hal a szatyorban.

denever333333 2011.06.10. 15:46:58

S mi a pöcs közöd van hozzá! Foglalkozz a saját dolgoddal! Max. annyit tehetsz, hogy bojkottálod a meccseket ahol játszik magyarán nem nézed!!! Az meg a te szuverén jogod megtenni!

lazacos krémes · http://zoxigenblog.blog.hu/ 2011.06.11. 18:46:18

Az, hogy Balázs a pénzhegyet választotta bármi más helyett, a napnál is világosabb. Simán be kéne ismerni, amit mindenki tud, és kész. Egy olyan klub, amelyik Moszkvában edz, és csak a meccsek idejére meri a játékosait a SAJÁT pályájára engedni, minimum vicces. Az viszont már közel se lesz vicces, legalábbis Balázsnak, amikor kiderül számára is, hogy azért mégse olyan jó helyre került, de nem bír dobbantani, mert a tulaj vagy nem akarja eladni, vagy csak annyiért, amennyit már nem hajlandók adni érte. És akkor már hiába a sok pénz, ha a maffia a kezében tartja.

orsosviki 2011.06.14. 22:28:20

Fiatal még, kalandvágyó, a szupi csaja is sokba kerül, elment hát a pénzért. Jól tette.

Maisie MacKenzie 2011.06.23. 12:51:39

@lazacos krémes:

"Egy olyan klub, amelyik Moszkvában edz, és csak a meccsek idejére meri a játékosait a SAJÁT pályájára engedni, minimum vicces."

Egy patináns moszkvai csapat drágább, mint egy dagesztáni, de végülis ugyanabban a bajnokságban játszanak. A cél meg a BL.

Amúgy pont leszarom Joojuck-ot. :-(

De miért téma itt? A kelet-szlovák neve miatt?

kurgan 2011.06.23. 13:59:26

@Maisie MacKenzie: már miért ne lehetne téma? bármi lehet téma, amúgy is a faszkivan ezzel az egész magyarkodás szlovákoskodás témával..

Maisie MacKenzie 2011.06.23. 16:18:52

@kurgan:

Engem jobban szórakoztat a magyarkodás szlovákoskodás (?) téma, mint a pontagyú sportolók.

Ha Joo-Juck csapata megnyeri a BL-t, Joo-Juck meg gólkirály lesz, akkor úgyis imádni fogják. Akkor büszke lesz rá mindenki. Idős korában majd osztani fogja itt az észt! :-)

kurgan 2011.07.20. 12:48:27

@die mehrdimensionale: nahát, köszi :) már azt hittem csak én gondolom így.
süti beállítások módosítása